Siirry pääsisältöön
Kainuun Näkövammaisten logo.
Kainuun Näkövammaisten logo.

Mitä yhdistys tekee?

Vuonna 1985 perustettu Kainuun Näkövammaiset ry on Näkövammaisten liiton alueyhdistys. Yhdistys toimii kainuulaisten näkövammaisten palvelu- ja etujärjestönä. Toiminta-alueena on koko Kainuu. Jäseniä yhdistyksessä on n. 300.

Yhdistyksen tärkeimpiä tehtäviä on helpottaa näkövammaisten tiedonsaantia, tarjota mahdollisuus osallistua yhteisiin tilaisuuksiin, tapahtumiin ja harrastustoimintaan. Toiminnassa otetaan huomioon erityisesti näkövammaisten erityistarpeet. Viriketoiminta on nimensä mukaisesti toimintaa, joka antaa näkövammaisille uusia virikkeitä elämään. Toimikunnat huolehtivat kerhojen toiminnasta, järjestävät käsityökursseja, liikuntaa, erilaisia retkiä ja yhteisiä kulttuuritapahtumia. Yhteisen toiminnan tavoitteena on myös vertaistuen saaminen ja antaminen.

Kainuun Näkövammaiset ry on 40 vuotta toimittanut, vapaaehtoislukijoiden avulla, jäsenistölleen omaa äänilehteä Äänipistettä. Lehti ilmestyy viikoittain.

Toiminta vaatii myös rahoituksen. Pääosa yhdistyksen toimintakuluista katetaan STEA:n myöntämällä toiminta-avustuksella. Myös muuta rahoitusta tarvitaan, kuten myyjäisiä, arpajaisia ja jäsenmaksutuloja. Yhdistys vuokraa toimitilojaan iltaisin ja viikonloppuisin yhteisöjen ja järjestöjen käyttöön.
Yhdistykselle testamentit tulevat suoraan Kainuun näkövammaisten hyväksi. Yhdistyksen tili on FI61 8870 0710 3924 08. 

Kainuun Näkövammaiset kerholaisia kuvassa.